ОТНОВО ТРАГЕДИЯ! Издъхна Иван, който разчувства цяла България

След дни борба за живота му, днес в реанимация издъхна „нашият Иван“ от Рила.

Той бе доведен в реанимация в изключително тежко състояние, с хипотермия /измръзване/ с почти никакви жизнени функции и в кома. За болния Иван бе направено всичко възможно да бъде изведен от тежката среда, в която живееше, в мизерни условия, лишен от специализирани грижи, пише struma.com.

След упоритата битка, която водиха общинският съветник Николай Чифлигаров и социални работници Иван Андонов на 4 януари бе настанен в център за хора с психични проблеми, за да бъде под непрекъснати грижи, на топло и нахранен навреме.

Завчера разбрахме, че Иван в дома е изпаднал в критично състояние, затруднено дишане и още куп оплаквания, довели до коматозното му състояние. Лекарите в реанимация бяха категорични, че се касае за измръзване. Какво се е случило в дома никой не знае.

Проверка вчера установи, че уж бил добре, пък му прилошало през нощта, прокрадна се версията, че бил с пневмония преди да бъде настанен в дома, но всичко това сякаш увисна във въздуха без да е категорично потвърдено. Социалните се оправдават, общинарите се оправдават и търсят под вола теле и днес Иван издъхна. Часове наред лекарите в реанимация се опитвали да го върнат към живота, но не успели. Поддържан е медикаментозно, нямал кръвно налягане.

Иван Андонов бе беззащитен болен с церебрална парализа. Той живееше като в ужасен филм. Младежи се гавреха брутално с него.

Жалко е, че не успяхме да го защитим. Явно се намесихме късно. Нека почива в мир.

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *