СМЕНЯТ ПЪРВАНОВ! Вижте подробности за конгреса на АБВ

В Зала 1 на НДК, ще се проведе редовна сесия на конгреса на ПП АБВ. Тя ще е с логото „Промяната започва от нас”. По време на събитието ще бъде обсъдена подготовката на партията за предсрочните парламентарни избори.

Ще бъдат приети промени в ръководните органи на АБВ и ще бъде избран нов лидер. Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на Парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова, съобщиха от партията.

След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията. Това е първата смяна на лидера на АБВ, откакто е създадена през 2014 г. До необходимостта от избора на нов председател се стигна, след като досегашният Георги Първанов в края на 2016 г. обяви, че се оттегля от председателския пост, за даде път на млади хора.

Според председателя на ПП АБВ Георги Първанов новият лидер на партията трябва да бъде радикален, а според заместник-председателя на АБВ Румен Петков направените досега номинации за лидер на АБВ показват сериозния ресурс на партията и са гаранция за самостоятелността на новото ръководство.

До 12 януари номинации за лидер на АБВ в централата на партията са постъпили предложения от страната за: Константин Проданов, финансов експерт на АБВ, Николай Илчев, председател на общинската структура на АБВ във Велико Търново, Ивайло Калфин, заместник-председател на АБВ, Мариана Тодорова, заместник-председател на парламентарната група на формацията, Марин Киров, председател на правния съвет на партията, Владо Маринов, председател на АБВ Пловдив – област, Румен Петков, заместник-председател, Георги Първанов, лидер на АБВ, Трендафил Величков, член на Изпълнителното бюро на АБВ и говорител на партията, пише Блиц.

От 8.00 часа до приключване на мероприятието на 15 януари се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Витоша“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Ген. М. Д. Скобелев“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Промяната в организацията на движение се налага във връзка с политическото мероприятие на ПП АБВ.

 

Източник: bradva.bg

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *