ВЪРХОВЕН ЦИНИЗЪМ! ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ! Пътник плати бензина на автобуса, с който пътува!

С фразата „Това може да се случи само в България“, започва разказът на Деян Йотов, който, както сам казва – като „обикновен гражданин на родната татковина и на европейското семейство“, стартира едно пътешествие, което ще запомни за цял живот.

Йотов закупува билет „отиване и връщане“ от Бургас за София с фирма „Юнион Ивкони“. На 22 януари, в 1 ч. през нощта, се качва с още осем души от автогара „Юг“ в морския град. По график, трябва да пристигне в София в 7 ч. сутринта. Още с качването си в превозното средство, му прави впечатление, че предното стъкло на автобуса е спукано. Но това, както сам установява, ще е най-малкият проблем.

автобус на юнион ивкони

След около 100 км., някъде в Сливен, се събужда от суетене в града и с изненада установява, че автобусът е спрял, двигателят – не работи. В началото решава, че има повреда, но истинската причина го озадачава още повече – в резервоара няма гориво. Йотов разказва, че около един час шофьорите звънели на всякакви телефони, докато не им казали „оправяйте се“. По полулегален начин, с връзки, единият от водачите източил от друг автобус около 35 литра дизел. Горивото, обаче, щяло да стигне едва до Стара Загора. И така, със скромно зареденият резервоар, потеглят, а по пътя двамата шофьори започнали да си смятат парите за колко гориво ще им стигнат, за да могат да заредят. Пребърквайки всичките си джобове, успели да съберат около 80 лв., което, по сметките им, щяло да стигне до Пловдив.

В автобуса вече бяхме станали около 15 души (след като взехме и хорицата с малките деца от Сливен, които чакаха на гарата час и половина да дойдем от другия край на Сливен). Петима от нас гонеха самолет и стана вече „забавно“! След известно тюхкане и звънене на колеги за пари по пътя (които се оказа че също нямаха) от страна на нашите шофьори, реших да взема нещата в свои ръце …. нямаше какво друго да мислим, всички се ослушваха, нищо че полети гонеха и типично по български мрънкаха за закъснението“, разказва Деян Йотов.

Той им казал, че ще лети и в 9 ч. трябва да е в София, накарал ги да спрат на бензиностанция, а той да им даде пари да заредят гориво, само да стигне навреме в столицата. И така, след кратко отбиване и 200 лв. сметка за гориво, автобусът благополучно поема по маршрута си. В столицата, от фирмата „Юнион Ивкони“ осребряват фактурата му и Деян Йотов си взима обратно парите.

Това, обаче, не прави ситуацията по-малко абсурдна – пътник да плаща за гориво на автобуса, за който си е закупил билет, за да стигне до мястото, за което пътува.

От компанията „Юнион Ивкони“ поясниха, че са запознати със случая и провеждат собствено разследване. Според техен представител, най-вероятно става въпрос за криминален случай. Тоест – някой е източил горивото от автобуса. От фирмата са категорични, че нямат практика да пускат превозни средства с празни резервоари.

Източник: Offnews.bg

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *