ЕТО ТОВА Е ПОЛИТИК! Вижте как Орбан ще освободи Унгария от лапите на Сорос!

Унгария планира да изкорени дейността на неправителствените организации, финансирани от милиардера Джордж Сорос, на територията на страната, съобщава „Блумбърг“, като цитира заместник-председателя на партията на Виктор Орбан Фидес.

Намеренията са във връзка със смяната на властта в Белия дом.

Страната ще използва „всички средства на разположение“ да „измете“ НПО-тата, финансирани от родения именно в Унгария милиардер, понеже те „обслужват глобалните капиталисти  и „подкрепят повече политическата коректност отколкото местните правителства“, посочва зам. председателят на Фидес Филард Немес пред журналисти.

Часове след изказванията на Немес фондация „Отворено общество“ обяви пред „Блумбърг“, че ще продължи работата си в Унгария „въпреки противопоставянето на правителството на нашата мисия за по-справедливи и отговорни общества“. Президентът на организацията в Унгария допълва, че в момента са по-фокусирани отвсякога върху работата си за укрепване на демократичните практики, права и справедливост не само в Унгария, но и в други държави.
В централноевропейската страна „Отворено общество“ финансира над 60 НПО-та. Досега за дейността й в Източна Европа и бившия Съветски съюз са инвестирани над 1,6 млрд. долара, уточнява „Блумбърг“.

Унгарският премиер Виктор Орбан бе първият лидер на страна от Евросъюза, който публично подкрепи Доналд Тръмп и неговата кандидатпрезидентска кампания, като в същото време игнорира критиките на Еврокомисията и администрацията на Барак Обама, че изгражда „нелиберална държава“ по модела на Русия, Китай и Турция, посочва още „Блумбърг“.

Източник: Offnews.bg

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *