КРАЙ НА СВИНЩИНАТА! РАЗПРОСТРАНЕТЕ! ЗАПОЧВА НОВА СВЕТОВНА ЕПОХА

В Русия и САЩ положително оценяват разговора между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп, които демонстрираха в хода на своята беседа взаимно желание руско-американските отношения да се развиват в дроба посока. Авторитетното издание The New York Times отбеляза, че разговорът е „началото на нова епоха”.

„Общувайки с Путин цял час по телефона, президентът Тръмп даде началото на нова епоха в отношенията с Русия. Тонът на беседата бе явно приятелски, което показва съществен поврат към по-добрата посока”, пише The New York Times.

В Белия дом са уверени, че „сполучливият разговор е станал важна стартова стъпка по посока на подобряването на отношенията между САЩ и Русия, които се нуждаят от поправка”.

В Кремъл на свой ред подчертаха, че страните са демонстрирали желание за активна съвместна работа за стабилизирането и развитието на руско-американските отношения – на конструктивна, равноправна и взаимни изгодна основа.

„Днешният разговор трябваше да върне съдържанието и смисъла в русок-американския диалог. Съдейки по всичко, това се случи”, смята Константин Косачьов, председател на Комитета към Съвета на Федерацията на Русия (горната камара на руския парламент) по международните въпроси.

„Резултатите от първия телефонен разговор между президентите на Русия и САЩ са позитивен сигнал за бизнеса и инвеститорите, те свидетелстват за възможността за възстановяване на сътрудничеството между нашите страни, включително в инвестиционната сфера”, заяви Кирили Дмитриев, генерален директор на Руския фонд за директни инвестиции.

„Естествено, телефонният разговор между двамата президенти не може да реши всичките проблеми в руско-американските отношения, които са се натрупвали с години. Но първата стъпка, несъмнено, е направена”, заяви Франц Клинцевич, първият заместник-председател на комисията по отбраната и сигурността към Съвета на Федерацията.

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *