РАЗБРАХА СЕ! Вижте разговора между Путин и Ердоган

Турският президент Реджеп Ердоган и руският му колега Владимир Путин в телефонен разговор обсъдиха последните развития в Сирия преди преговорите в Астана.

Часове преди това Путин разговаря и с държавния глава на Казахстан, Нурсултан Назарбаев съобщава Hurriyet, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Те (Путин и Ердоган – б. ред.) отбелязаха, че споразуменията за прекратяване на огъня, постигнати между сирийското правителство и умерената опозиция чрез посредничеството на Русия и Турция, като цяло са спазени и се съгласиха да продължат своите съвместни усилия да подготвят преговорите в Астана, Казахстан“, гласи изявление от Кремъл.

Меморандум за безопасност на полетите в Сирия

Руското министерство на отбраната и Генералният щаб на турската армия подписаха днес меморандум за предотвратяване на инциденти и осигуряване на безопасност на полетите в хода на операциите в Сирия, гласи съобщение на руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и БТА.

Меморандумът е подписан по време на консултации на делегации на въоръжените сили на двете страни в Москва, посветени на взаимодействието в борбата с групировката „Ислямска държава“ в Сирия.

Документът определя и механизмите за координация на действията на военновъздушните сили на Русия и Турция при нанасяне на удари по обекти на терористите, както и действията на двете страни за предотвратяване на инциденти при полети на самолети и безпилотни летателни апарати във въздушното пространство на Сирия.

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *