ВНИМАНИЕ! НАСЛЕДНИКЪТ НА ПЪРВАНОВ С ВАЖНА НОВИНА ОТНОСНО РУСИЯ: Санкциите не

Налага се АБВ да се промени радикално. Това каза новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов по време на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ, предаде „Фокус“. „Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не означава залитане крайно в ляво“, каза той и отчете, че радикализацията не означава популизъм и обещания на едро.

Проданов коментира, че от самото начало силата на АБВ е в това, че предлага смислени и работещи решения, а не непременно това, което хората искат да чуят. Според него трябва да се поговори за това какъв тип организация ще бъде АБВ оттук нататък.

„В организиционно отношение постигнахме много. Променената ситуцация налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие“, заяви новоизбраният лидер на АБВ.

„Мисля, че много сериозно трябва да мислим за електронни допитвания до членската маса, до симпатизантите ни“, допълни още Проданов. По думите му АБВ трябва да се разграничи от ГЕРБ и да търси консолидация с лявото пространство.

„Те са силни на корупция, сервилност към външни интереси, към посредственост“, заяви Константин Проданов. Според него не бива да има коалиция нито явна, нито тайна с ГЕРБ. „В никакъв случай не искам това да звучи като заявка за вечна опозиция“, каза той и посочи, че всяка партия се стреми да бъде във властта, но това не може да става на всяка цена. Проданов посочи, че консолидацията в ляво трябва да продължи.

Според него водещи трябва да бъдат принципите. По думите му АБВ ще търси партньори в левия и центристкия спектър. Константин Проданов посочи, че потенциални партньори биха могли да бъдат представители на нефашизоидния патриотичен спектър, но всичко трябва да е на принципа на идейна основа, защото хората няма да им го простят.

„Санкциите срещу Русия не са добри нито за света, нито за България“, каза в заключение Проданов.

 

Източник: Блиц

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *