ХЕЙТЪРИТЕ ОНЕМЯХА! Вижте какво каза Тръмп при полагането на клетвата!

Властта в Америка днес се върна в ръцете на народа. Това заяви в речта си Доналд Тръмп, който положи клетва като 45-ия президент на САЩ. 

Именно това беше и един от акцентите в речта на Тръмп – връщането на влатта в ръцете на обикновения американец.

Днешната церемония има голямо значение, защото не просто се предава властта от един президент на друг, не просто се предава властта от една партия на друга, а властта се предава от Вашингтон на народа, заяви Тръмп.

„Този момент принадлежи на вас, на всички, събрали се и гледащи в цяла Америка. Това е нашият ден. САЩ е вашата страна“, допълни той.

По думите му 2017 г. ще бъде запомнена като годината, в която народът си е върнал властта.

В изпълнената си с патос реч Тръмп подчерта още, че оттук нататък всички решения, която американското правителство ще взема, ще са в полза на американците – както за външната, така и за вътрешната политика на страната.

„Никога няма да ви предам. Америка ще започне отново да печели, да печели както никога досега. Ще си върнем работните места, ще си върнем границите, ще си върнем богатството“, каза той.

„Ще направим Америка отново богата, горда и безопасна. Заедно отново ще направим Америка велика“, заяви Тръмп.

В първата си реч като президент Доналд Тръмп обърна внимание и на редица икономически въпроси, като подчерта, че по този въпрос интересите на американците също ще са на първо място.

„Никога повече няма да бъдете пренебрегвани. Ще се боря за вас с всеки дъх на своето тяло и никога няма да ви предам. Америка отново ще започне да печели, както никога преди. Ние ще си върнем работните места. Ще си върнем границите. Ще си върнем благосъстоянието. И ще си върнем мечтите“, подчерта Тръмп.

По думите му ще се спазват две прости правила: „купувай американски стоки и наемай американци“.

По отношение на външната политика на страната Тръмп обяви, че ще заздрави отношенията с досегашните съюзници на САЩ и ще създаде нови, но ще поставя на първо място нуждите на САЩ.

Освен това той се зарече да изкорени тероризма.

Не трябва да се страхуваме. Ние сме защитени и винаги ще бъдем защитени от нашите военни и най-важното – винаги ще бъдем защитени от Бог, каза Тръмп.

„Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим. Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия. Не позволявайте никой да ви казва, че нещо не може да стане – нищо не може да се противопостави на духа и силата на Америка, ще просперираме отново“, допълни новият президент.

Независимо дали сме черни, кафяви или бели, всички кървим с кръв на патриоти, имаме едно знаме, имаме едни и същи мечти и всички имаме един висш създател, каза още той.

„Вашите мечти ще очертаят американската мечта. Днес заедно можем да направим Америка силна, богата, горда, сигурна отново и всички ще направим Америка отново велика! Бог да пази Америка!“, завърши Тръмп.

Източник: Offnews.bg

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *