СПОДЕЛЕТЕ! ИСТОРИЯТА, КОЯТО ТРОГНА СВЕТА! Те трябваше да са врагове, но

Известна сентенция гласи, че за любовта няма граници. Е, като всяко нещо и това има своите две страни – двама души намират любовта именно на границата.

Границата между два свята – на мира и на войната; на две религии – християнската и мюсюлманската; на две националности.

Той е Боби Додевски – граничен полицай от Македония, един от стотиците изпратени, за да пазят границата на страната със Сърбия.

Тя е Нора от Ирак и е една от милионите бежанци, търсещи спасение и нов живот далеч от родината.

Тяхната обща история започва през март миналата година и въпреки предразсъдъците, с които се сблъскват, двамата успяват да изживеят своя любовен романс.

Как започва всичко…

„Лежах на земята, завита с едно одеяло, защото имах много силна треска“, разказва Нора пред репортера на NOVA Мария Милкова.

Боби помогнал на момичето и майка ѝ, която също била много зле здравословно. Признава, че още от първия момент, в който я е видял, е усетил нещо специално и че тя е жената за него.

Преди да направи първата крачка, Боби задал на Нора два въпроса – има ли приятел и омъжена ли е. След като чул отговорът „не“ и на двете запитвания, той решил да действа.

Само след седмица Боби признал на Нора, че я обича и въпреки че в началото момичето се съмнявала в чувствата му, в крайна сметка полицаят успял да спечели сърцето ѝ.

Препятствията пред любовта им…

Нора трябвало да избере между живота със семейството си в Германия и любовта с Боби в Куманово, в страна, извън Европейския съюз.

Полицаят намерил начин да я убеди с предложение за брак. На сватбеното им тържество пристигнали гости от Сирия, Пакистан, Ирак, Албания.

Родителите на Нора трудно приели връзката ѝ с Боби, а причината – хората с различни религии все още се страхуват да бъдат заедно.

Приказката на Боби и Нора става още по-хубава с новината, че ще бъдат родители…

През лятото ще се появи първото им дете, което ще изповядва и двете религии, както искат родителите му.

Боби и Нора станаха известни в цял свят. Си Ен Ен, Би Би Си и медии от Латинска Америка, Хонг Конг и Дубай писаха за историята, която разрушава граници.

 

Източник: zajenata.bg

Добавете коментар

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *